Za stanovanjske zadruge na Prešercu

Nova vlada je v koalicijski pogodbi podprla stanovanjske zadruge! Obljubila je zakonsko podlago, ki bo omogočala razvoj stanovanjskih zadrug, in podporo izvedbi pilotnega projekta medgeneracijske stanovanjske zadruge. 

Če še ne veš kaj zadruga je in zakaj bi vlada podprla razvoj stanovanjskega zadružništva v Sloveniji ali če želiš izvedeti, kako lahko sodeluješ pri snovanju prve medgeneracijske najemne stanovanjske zadruge in kako se lahko priključiš boju za pravico do stabilnega in dostopnega domovanja…

Pridi na klepet in limonado 26. maja, med 13. in 17. uro na Prešernov trg, v Ljubljani, kjer bomo v sklopu Veselega dneva prostovoljstva postavili naš skupni dnevni kotiček in razstavo STANOVANJSKE ZADRUGE – SKUPAJ DO STANOVANJA, ki ponuja vpogled v življenje v stanovanjskih zadrugah v tujini in – upamo – navdihuje ter opogumlja za razvoj prvih sodobnih stanovanjsko-zadružnih projektov v našem prostoru. 

Se srečamo v četrtek na Prešercu!

Projekt Za stanovanjske zadruge je podprt s sredstvi Programa Active Citizens Fund v Sloveniji 2014–2021 (prek finančnih mehanizmov EEA in Norveške).