Mesto, za koga?

Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom Mesto, za koga?, ki se bo odvila 12. 10. 2021, ob 18h v Atriju ZRC (Novi trg 2, 1000 Ljubljana). Ljubljana se razvija kot ostale evropske prestolnice – iz leta v leto je vse bolj urejena in privlačna.

Več »

Za stanovanjske zadruge v Mariboru

Vljudno vabljeni na razstavo STANOVANJSKE ZADRUGE – SKUPAJ DO STANOVANJA v četrtek, 16. 9. 2021, med 9.00 in 17.00 na Glavnem trgu, v Mariboru. Ob 11.00 pa vas vabimo, da se nam pridružite na vodstvu po razstavi in predstavitvi mariborske iniciative za stanovanjsko zadrugo StanKoop.

Več »

Otvoritev Spomenika stanovanjski krizi

V četrtek, 19. 8. , je v Ljubljani na Muzejski ploščadi Metelkova potekal otvoriteveni dogodek  Spomenika stanovanjski krizi,  ki je nastal v sodelovanju  IŠSP – Inštituta za študije stanovanj in prostora, Aksiome – zavoda za sodobne umetnosti Ljubljana ter umetniškega kolektiva Kvadratni meter (avtor spomenika). 

Več »

Ljubljana – prestolnica stanovanjske stiske

Pregled stanovanjskega stanja MOL in priložnosti za stanovanjske zadruge Cene stanovanj vrtoglavo rastejo, gradijo se predvsem nedostopna stanovanja, najemni trg pa je katastrofalen, so trditve, ki jih zadnje čase najbolj povezujemo s stanovanjskim stanjem v Ljubljani. Na IŠSP – Inštitutu za študije stanovanj in prostora

Več »