Kaj bomo s Stolpniško?

V mestu se  razraščajo hoteli, vila bloki, prostori potrošnje. Javna zemljišča so na udaru privatizacije, medtem ko je za neprofitno stanovanjsko gradnjo in samonikle, skupnostne in netržne dejavnosti zelo težko izboriti kvadratne metre. 

Tudi zemljišče Stolpniška naj bi v naslednjih letih pozidali. Zaenkrat še ni jasno, ali bodo na njem zgrajeni prepotrebna dostopna stanovanja in prostori za skupnost ali še več “luksuza”. Ljudje želimo imeti besedo pri tem, kaj in kako se bo gradilo!

Vabljeni na sprehod, na katerem se bomo spoznali s sosesko in njeno trenutno rabo. Na zadnji postaji, pred PLACom, se bomo skupaj usedli in se pogovarjali o obstoječem stanju prostora in o tem, kak bi moral biti razvoj območja, da bo naslavljal naše potrebe. 

Pridruži se, povej kaj se ti zdi, pojej nekaj na žlico in palačinko ali dve!
Se vidimo 27. maja, ob 16h. Zberemo se pred ŠD Zarja, na Linhartovi cesti 47.

Vključujoče za soseske solidarnosti, pobuda IŠSP – Inštituta za študije stanovanj in prostora, je del Podnebnih akcij Podnebnega programa Mreže za prostor, ki ga sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo iz Sklada za podnebne spremembe. Za predstavljena mnenja so izključno odgovorni nosilci projekta in ne odražajo nujno stališč Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, Eko sklada j.s. ali projektnih partnerjev.